Kundefordeler

Som ATPI-kunde drar dere fordel av vår globale dekning, vårt grunnleggende mål om kontinuerlig utvikling  og vår tilnærming til service.

Global dekning og kjøpekraft

Noen av våre største konkurrenter har like store nettverk som oss. Vi kombinerer imidlertid vår globale dekning – mer enn 100 kontorer rundt om i verden – med en smidig måte å ta beslutninger på tvers av grenser som gavner alle våre kunder. Et eksempel? Vi bruker samme reservasjonssystem over hele verden. Det garanterer en konsistent og sømløs service,  uansett hvor dere er, og hvor dere skal. Vi oppretter kontorer i viktige byer – der våre kunder trenger oss. Vårt omfattende nettverk gjenspeiler spekteret  av de kunder vi har, og sektorene de har sitt virke i. Det betyr at vi kan tilby lokalkunnskap og ekspertise i alle verdenshjørner.

Hvis deres bedrift er av en slik størrelse at globalt innkjøp er avgjørende, kan vi bidra til å optimere deres reisekostnader. Hvordan? Ved å bruke vår globale kjøpekraft til å skaffe dere de beste prisene.

Ekstra service in-house

Vi er ledende innen global  reisebyråvirksomhet. Men skulle du i tillegg ha andre behov  tilbyr vi en rekke andre tjenester du sjelden finner internt hos en reiseleverandør. For eksempel gruppe  håndtering, fra møter og årskonferanser til internasjonale arrangementer og alt som hører til. Eller reiserådgivning og kostnadsstyring for å hjelpe dere med å få mest mulig ut av reisebudsjettet.

Med en økonomi i stadig endring vil våre egne hotellspesialister forhandle  avtaler med nøye utvalgte partnere som leverer produkter  med riktig standard og for alle budsjetter..

Ved  håndtering av disse tjenester internt  hos oss får vi god kontroll over den service dere mottar. Og dere trenger kun å ha ett kontaktpunkt.

Mer om vår gruppe håntering

Teknologi: innovasjon

Vi mener at utvikling av skreddersydde verktøy og løsninger ofte er det beste for våre kunder. Vi bruker våre egne kunnskapsrike utviklere som kan imøtekomme dine spesielle behov  mer effektivt.  Vi kan styre kvaliteten på vår service og gjøre den kostnadseffektiv for dere. Hvis en tredjeparts leverandør utvikler et interessant verktøy  innlemmer vi det gjerne i vår portefølje.

Intelligent service

For oss handler ikke service bare om den unike kombinasjonen av tjenestene vi tilbyr. Det er også vår genuine interesse for deg som kunde.

Hvorfor er vi blant dem som har høyest kundelojalitet i bransjen? Kanskje fordi vi har høy kompetanse og fokus på å levere god service. Det er viktig for oss å ta  oss tid til å bli kjent med dere. Vi ser på deres reisemønster og behov og vurderer reiserutene. Vi bruker vår kreativitet og kunnskap for at du skal spare penger.

Vår 24-timers service er akkurat det. Det må ikke være en krisesituasjon for at du skal ta kontakt med oss. Organisasjonen vår er satt opp for å håndtere dette. Vi mister ikke fatningen på grunn av forespørsler i siste liten søndag kveld, uansett bransje, og uansett hvor du befinner deg i verden.

Kort sagt, vi tilpasser oss dere. Ikke omvendt.